Endüstri 4.0 – Barış Öztuna

Dördüncü Sanayi Devrimi ile birlikte, ülkeleri, çalışanları ve bizleri yepyeni bir süreç beklemektedir. İşverenin değişen beklentilerinde, çalışma dünyasında, istihdamda, sendikalarda ve sosyal güvenlik alanlarında değişimler kapıdadır.

Kategoriler: Etiketler:

Açıklama

Gelecekte, robotlar ve insanlar arasında istihdam konusunda sıkı bir rekabet olacağı şimdiden öngörülmektedir. Robotlar yüzünden işsiz kalanların robotlara düşman olacağı düşünülmektedir. Makine kırma eylemi olan ludizm, gelecekte robotlara karşı olabileceği şimdiden tartışılması gereken konulardan bir tanesidir. Birçok meslek yokolurken, yeni meslekler ortaya çıkacaktır. Bu yeni süreç ile birlikte, şimdiden çalışma yaşamının geleceği konusunda planlamaların yapılması gerekmektedir.

(Tanıtım Bülteninden)

Hamur Tipi : 2. Hamur